Prostočasnik- likovna delavnica- Vesoljska slika

Pa je spet narejena ena otroška delavnica, ki bo objavljena v pomladanski številki Prostočasnika.
Dve mladi umetnici sta ustvarjali domišljijsko sliko na temo Vesolje.
Objavljam članek in fotografije:


Vesoljska slika

Vesolje. Brezmejna širjava zvezdnih teles.

In v tem črnem, daljnem, tujem svetu obstaja planet, kjer prebivajo majhni, srebrni, prijazni vesoljčki. Njihova glavna značilnost je, da so izjemno radovedni. Ampak za zvezdni odtenek bolj zvedavi sta tiste noči bili dve osemletni deklici iz planeta Zemlja.

Sedeli sta pred oknom in zrli v nočno nebo. Pogovarjali sta se ali obstajajo vesoljčki. Temnolasa deklica je trdila, da obstajajo, medtem ko je rjavolaska bila mnenja, da so samo v pravljicah. Sredi pogovora ju je zmotila bleščeča svetloba, ki je prihajala naravnost z neba, do njunega okna. Ko sta ga odprli, sta zagledali biserno pot, ki je vodila v vesolje. Stopili sta nanjo in z bliskovito hitrostjo ju je odpeljala na Modri planet. Stopili sta na tla, ki so bila temno modra- njuna najljubša barva! Bilo je čudovito vesoljsko. Vse naokoli je bilo milijarde zvezd in zvezdic. Nenadoma sta opazili, da nista sami. Izza vzpetin in hribčkov so pokukali pravi majhni vesoljčki. Bili so izjemno prisrčni, nasmejani in smešnih teles. Hitro so se spoprijateljili. Deklici sta z njimi ostali tako dolgo,da sta opazili, da tam v daljavi Zemljo že obdaja prva jutranja zarja. Na hitro sta se poslovili, v žepe natrosili vesoljsko zemljo in nekaj zvezdic , stopili na biserno cesto in že sta bili v svoji sobici.

Da ne bi pozabili tega izjemnega potovanja, sta nemudoma pripravili material za slikanje ter pričeli z delom.

Risalni list sta pobarvali z razredčeno temno modo barvo. Nebo sta potresli s soljo. Ko se je slika posušila, sta sol odstranili in prikazalo se je zvezdnato nebo z oblaki. Nato sta na plastično mrežo položili alu folijo ter nanjo narisali vesoljčka. S prsti sta pritisnili ob podlago in vesoljček je dobil mrežasto telo. Pobarvali sta ga s flomastri. Izrezali sta ga in vse prilepili na risalni list. Nastala je prav takšna slika, kot sta jo pred nekaj urami doživeli.

Ko sta izdelke pokazali staršem, so zasanjano dejali, da bi tudi oni radi obiskali tak čudovit planet. Deklici pa sta se samo zarotniško spogledali , si pomežiknili in v žepku stisnili bogastvo, ki sta ga prinesli z Modrega planeta.

Material, ki ga potrebujete za izdelavo:

o Risalni list

o Temno modro tempero ali tuš

o Čopič

o Lonček z vodo

o Kuhinjsko sol

o Mrežo iz umetne mase

o Škarje

o Alu folijo

o Lepilo

o Flomastre

Napisala in delavnico vodila: Annmarie Saša Prah

http://www.annmarie.si



Fotografirala: Nataša Horvat

Popular Posts